Zo geef jij het leukste kerstpakket

De kerstdagen komen er weer aan en dan moet er natuurlijk ook een kerstpakket gegeven worden. Misschien heb je hier allang over nagedacht, maar misschien ook niet. Het kan namelijk best moeilijk zijn om een geschikt kerstpakket samen te stellen. Vooral omdat iedereen anders is, de ene houdt hiervan terwijl de andere weer van iets anders houdt. Dat is natuurlijk logisch, maar dat maakt het voor jou wel erg moeilijk. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesteld om je handje te helpen bij het kiezen van een geschikt kerstpakket.

Algemeen is key

Juist omdat er zoveel verschillende mensen zijn, is het belangrijk om het kerstpakket algemeen te houden. Algemeen maar dan wel met variatie. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld een bierpakket geeft aan mensen die niet eens van bier houden of een chocoladepakket terwijl iemand allergisch is voor chocolade. Wanneer je een pakket samenstelt met allerlei verschillende lekkernijen zorg je ervoor dat er altijd wel iets lekkers bij zit. Beperk het pakket dus niet naar 1 ding, maar zorg voor variatie. Hoe groot het pakket is, hangt natuurlijk af van het budget. Er zijn namelijk zowel luxe kerstpakketten te koop als minder luxe cadeaupakketten.

Ga voor kwaliteit en niet kwantiteit

Kwaliteit is in dit geval beter dan kwantiteit. Laat het personeel weten dat je hebt nagedacht over het kerstpakket en dat het niet zomaar was samengesteld is op het laatste moment. Voeg bijvoorbeeld iets persoonlijks toe, schrijf een leuke boodschap en laat je waardering zien. Dat doet het personeel goed. 

Originaliteit

Bij een kerstpakket wordt er vaak gedacht aan allerlei lekkernijen en dat is natuurlijk niet verkeerd, maar het kan zijn dat je dit jaar iets origineler wilt. Iets waarbij je echt de waardering naar het personeel laat zien. Denk in dat geval verder dan een lekkernij, zo kun je bijvoorbeeld een geldbedrag doneren aan een goed doel. Het budget dat je anders zou besteden aan de kerstpakketten, besteden aan een goed doel. Of gebruik het budget voor een uitgebreid feest of diner voor het personeel. Eigenlijk is alles mogelijk, zo lang je maar je waardering uit naar het personeel.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *