Hoe kun je koffie zetten zonder koffiezetapparaat?

Heb jij zin in een lekker bakje koffie, maar heb je geen koffiezetapparaat? Het kan natuurlijk zijn dat u niet vaak koffie drinkt, en het zonde vindt om een koffiemachine te kopen terwijl u deze niet vaak gebruikt. Gelukkig heeft u niet per se een apparaat nodig om een lekkere kop koffie te zetten. In dit artikel vertellen we u hoe u de lekkerste koffie maakt zonder machine.

Filterkoffie zetten

Ten eerste kunt u natuurlijk lekker ouderwets gewoon een bak filterkoffie zetten. Hiervoor heeft u natuurlijk wel eerst filters en de koffie zelf nodig. Filterkoffie zetten is gelukkig geen hogere wiskunde, maar voor wanneer u nog nooit eerder filterkoffie gemaakt heeft, leggen wij het nog eens uit. Als eerste zet u de koffiefilterhouder op de koffiekan, waarna u daar een koffiefilter in doet. Vervolgens doet u de koffie in deze filter. Dan giet u water over de koffie heen, en zo zet u koffie in de kan. Zo simpel is het en dan heeft u een lekker bakje koffie!

Oploskoffie zetten

Houdt u niet zo vak simpele filterkoffie of wilt u liever een koffie met een lekker smaakje, zoals een amaretto, latte macchiato of caramel latte? Dan kunt u ervoor kiezen om oploskoffie te kopen. Dit kunt u in grote verpakken (potten) kopen, of in doosjes met meerdere zakjes, die u per kop kunt zetten. Het zetten van oploskoffie is nog makkelijker dan het zetten van filterkoffie (al wisten wij ook niet dat dat mogelijk was). Om oploskoffie te zetten kunt u gewoon water koken, voor hoeveel koffie als u wilt. Vervolgens doet u de poederkoffie in een kop en schenkt u het water erbij. Genieten maar!

Wilt u toch liever koffie zetten door middel van een koffiezetapparaat en dus een koffiemachine kopen? Kijk dan eens op www.giocoffee.nl.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *