Gezondheidsvoordelen van kip eten

De kip heeft goede gezondheidsvoordelen, maar verschillende delen en bereidingsmethoden spelen een rol bij hoe gezond je op kip gebaseerde maaltijd blijkt te zijn. Donkere sneetjes zoals de dij en drumstick bevatten een hoger calorisch gehalte dan lichtere snijwonden zoals de borst. Het houden van de huid of het bakken van kip zal ook verzadigd vet toevoegen. Je hebt verschillende soorten vlees van de kip wat je kan eten, de meest bekende is gewoon de kipfilet, maar ook kippendijfilet wordt steeds vaker bereid. 

Gezondheidsvoordelen

Kip is een fantastische vervanger voor rood vlees. Een geweldige bron van eiwitten, het vlees is gekoppeld aan een verscheidenheid van gezondheidsvoordelen.

Sterkere botten en spieren

Het magere eiwit in kip is een uitstekende bron van aminozuren. Ons lichaam gebruikt aminozuren om spierweefsel op te bouwen, iets dat vooral belangrijk is naarmate we ouder worden. Het eten van kip kan helpen om sterkere spieren op te bouwen en gezondere botten te bevorderen, waardoor het risico op verwondingen en ziekten zoals osteoporose wordt verminderd.

Gewichtsbeheersing en gezondheid van het hart

Onderzoek suggereert dat 25-30 gram eiwit per maaltijd ons kan helpen ons voller te voelen. Eiwitrijke maaltijden kunnen ervoor zorgen dat we ons voller voelen ondanks dat we minder eten, wat helpt om een beter gewichtsbeheersing te bevorderen. Gezonder gewicht leidt tot verbeteringen in risicofactoren voor hartproblemen zoals een hoge bloeddruk. Een voedsel rijk aan eiwitten, zoals kip kan helpen met gewichtsbeheersing en het risico op hartaandoeningen verminderen.

Beter humeur

Kip bevat het aminozuur tryptofaan, dat in verband is gebracht met hogere niveaus van serotonine (het “feel good” hormoon) in onze hersenen. De tryptofaan spiegels in kip zijn niet hoog genoeg om je onmiddellijk euforisch te laten voelen, maar studies tonen aan dat het kan helpen om het serotoninegehalte te verhogen in combinatie met andere factoren.

Waar koop je nou goede kip?

Tuurlijk kan je gewoon in de supermarkt kip kopen, maar wil je echt kwaliteit kip ga dan eens naar de slager. Ga je liever niet de deur uit dan kan je ook je vleeswaren online bestellen bij een bedrijf die vlees levert bij jou in de buurt, zoals Bollensteak

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *