Zo kun je het beste entrecote bereiden

Vlees bestellen in een restaurant is bijna altijd een goed idee. Toch vergeten we vaak dat we heel veel dingen ook gewoon makkelijk thuis kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een overheerlijke entrecote. Dit stuk vlees is ontzettend mals en juist daarom zo populair. Wat nou als je dit rode vlees ook gewoon zelf zou kunnen bereiden? Dat zou een hoop geld schelen. Eigenlijk is de bereiding niet heel lastig, maar bepaalde essentials zijn belangrijk. Benieuwd naar hoe je entrecote het best kunt bereiden? Lees snel verder. 

Op kamertemperatuur laten komen

Als je een entrecote gaat bereiden, is het belangrijk dat je het stuk vlees goed op kamertemperatuur laat komen. Toch is het nog niet voor iedereen duidelijk waarom dat zo cruciaal is. Dit heeft te maken met de korte bereidingstijd van een entrecote steak. Het zou namelijk zonde zijn als je de steak bereid, terwijl het stuk vlees van binnen nog koud is. Hierdoor wordt de entrecote niet goed gaar, terwijl dit cruciaal is voor de lekkere smaak en bite. Voor een optimaal resultaat moet je de entrecote een half uur van tevoren uit de koelkast houden.

De ideale pan gebruiken

Ook de ideale pan is belangrijk. Dit kan het stuk vlees namelijk echt maken of breken. Maar wat is eigenlijk een goede pan? Een goede keuze is de gietijzeren pan. Dit is een van de pannen die het meest wordt gebruikt voor de bereiding van vlees. Zo wordt het stukje biefstuk heerlijk gaar en mals.

 

Droogdeppen met keukenpapier

Daarnaast moet je ook niet vergeten om de entrecote met keukenpapier droog te deppen. Dit is een essentiële stap in het kookproces. Dit resulteert namelijk in een juiste reactie, wanneer het vlees in de pan komt. Wanneer je deze stap toch overslaat, kan het zo zijn dat je een zachte/slechte korst krijgt. Dit wil je natuurlijk niet, dus dep het vlees goed droog.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *