Vegetarische pizza met vega kipstukjes maken

Terugkijkend naar een aantal jaren geleden eten we met zijn allen veel minder vlees. Dat is een goede ontwikkeling. We zijn bewuster geworden. Waarschijnlijk ben je zelf ook minder vlees gaan eten of heb je zelfs bewust een vegetarische dag in de week ingepland. Heel goed, dat is beter voor mens, dier en natuur. Kies daarnaast zoveel mogelijk voor biologisch vlees. Als je gerechten maakt zonder vlees, dan is het de kunst om recepten te maken waarbij je niet het idee hebt dat vlees ontbreekt. Dat kan op meerdere manieren. In dit artikel krijg je nieuwe inspiratie met een recept voor vegetarische pizza met vega kipstukjes.

Vega Kipstukjes

Een manier om vlees te vervangen is met vleesvervangers. De plantaardige kipstukjes van Vivera zijn ideaal als je wel van vlees houdt maar vanuit je ideologie geen dieren wilt eten. Te koop bij onder andere AH. Een eventuele andere manier is om een gerecht zo samen te stellen dat er geen vlees bij hoort. Eet je nog wel vlees, maar merk je op dat je steeds vaker roept dat je vegetariër wilt worden? De bio industrie in dit welvarende land houdt helaas nog steeds te weinig rekening met het welzijn van de dieren. Helaas blijft dat zo als er winst gemaakt moet worden. Gelukkig is het in de afgelopen jaren steeds een beetje beter geworden en is er meer biologische vlees gekomen. De prijzen zijn hoger geworden, maar dat is het natuurlijk wel waard. We moeten echter attent blijven dat de keurmerken goed gecontroleerd worden en er goede afspraken gemaakt worden met de supermarkten zodat de industrie dus echt een beetje beter wordt.

Vegetarische pizza

Voor ons pizzalovers zit je soms in een tweestrijd. Helaas is pizza niet zo gezond, maar wel ontzettend lekker. Door zelf de dunne bodem te maken of te kiezen voor kant en klare gezondere bodems kun je de pizza al voedzamer maken. Het zelf beleggen van de pizza met verse ingrediënten helpt ook mee. In de Albert Heijn liggen de Magioni pizzabodems, gemaakt van bloemkool. Ze hebben een lekkere knapperige korst. De smaak van de bodem is zoals een bodem hoort te zijn. Smaakt het naar bloemkool? Nee, zo smaakt het niet. Het smaakt als een goede pizzabodem, maar dan met betere voedingsstoffen voor je lijf. Prettig! Die moet je natuurlijk proberen! Met deze bodem kun je het volgende bijzondere recept maken, die in het niets lijkt op de traditionele Italiaanse pizza’s

Recept vegetarische pizza

 • 1 Magioni pizzabodem bloemkool
 • 100 gram Maza Hoemoes kerrie
 • Kerriepoeder, gemalen komijnzaad en gemalen mosterdzaad
 • 90 gram Vivera Plantaardige kipstukjes
 • Kleine rode ui in dunne ringen
 • 40 gram mozzarella in kleine partjes
 • Peper
 • Handje bosui in rondjes gesneden
 • Kastanjechampignons

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe in een apart schaaltje een snufje kerriepoeder, een snufje komijnzaad en een snufje gemalen mosterdzaad. Meng dit door elkaar. Je heb in totaal nu ongeveer een halve theelepel aan specerijen. Meng dit door elkaar en voeg 1 eetlepel olie en 1 eetlepel warm water toe. Meng alles goed door elkaar. Dit is de marinade voor de vega kipstukjes. Doe de vega kipstukjes erbij en meng het door elkaar.
 2. Haal de bodem uit de verpakking en smeer het in met de hoemoes. Verdeel de kipstukjes over de pizza. Snijd een klein rood uitje in ringen en verdeel deze over de pizza.
 3. Snijd een paar plakjes mozzarella en knijp het vocht er een beetje uit. Doe je dat niet, dan krijg je een natte pizza. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza.
 4. Snijd plakjes van kastanjechampignons en doe ze er ook over. Maak het af met een aantal ringetjes bosui. Tenslotte nog wat zwarte peper erover en het kan 12 minuten de oven in.

Eet smakelijk!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *