Hoe organiseer je een Grieks diner feest?

Wanneer je in de stemming bent voor een diner feest dat net even anders is, een diner dat een dromerige, romantische en zonnige plek oproept, raden we je aan om een Grieks diner feest te organiseren. Combineer de zonnige beelden van Griekenland met de heldere smaken van de keuken en waan je in gedachte een avond in het zonnige Griekenland. Zelfs als je niet van de eilanden komt, is de Griekse cultuur zo warm en uitnodigend dat iedereen het gevoel heeft dat ze een plek hebben aan de eettafel. Dit is een diner dat je niet wilt missen! Vier de zonnige smaken van de Middellandse Zee zonder je eigen huis te verlaten, want uiteraard mogen de Griekse olijven en de Griekse wijn op deze avond niet ontbreken. 

Tover alles om naar de Griekse stijl

Bij het plannen van een Grieks diner feest is het leuk om dingen klassiek en traditioneel te houden met het versieren van een tafel in de kleuren van de Griekse vlag: blauw en wit. Hou de basis simpel wit en voeg daar blauwe details aan toe, zoals bijbvoorbeeld blauwe servetten en misschien met blauw servies of glaswerk. Koop tafellinnen met blauwe en witte strepen, of bedek de tafel met een wit doek met een azuurblauwe loper. Zorg in de avond voor kaarsen en sfeerlampen zo creëer je een mooie en ontspannen sfeer. Het flikkeren van de kaarsen zal je het gevoel geven dat je op een van de Griekse eilanden zit. 

Het menu

Er zijn bepaalde smaken en ingrediënten die automatisch hun weg zullen vinden wanneer je een Grieks diner feest aan het plannen bent. Denk hierbij aan olijven, olijfolie, citroen, aubergines, honing, zeevruchten en kruiden, maar ook lamsvlees zijn enkele van de dominante elementen in de Griekse keuken. Wanneer je een menu gaat vaststellen zorg dan dat zeker een groot deel van die smaken terug te vinden is. 

Het hoofdgerecht

Meze, of kleine hapjes, is een alomtegenwoordig onderdeel van de Griekse cultuur. Ze kunnen op elk moment van de dag worden geserveerd en hun doel is om drankjes te begeleiden en gesprekken te vergemakkelijken. Meze kan eenvoudig zijn, geassembleerde hapjes of smakelijke gekookte hapjes. Lamsvlees is cruciaal voor een Grieks etentje, maar hou je niet van lamsvlees dan is varkensvlees of een gerecht met kruidig gehakt ook een optie. Wil je iets vegetarisch maken dan is een vleesloze moussaka: dit is een gerecht met aardappel, aubergine en diverse groente.

After dinner

Erg sterk en legendes zeggen dat je zelfs je fortuin kunt onderscheiden van de overblijfselen van je koffie. Het beëindigen van een maaltijd met een kopje koffie is erg belangrijk om de spijsvertering van het diner feest te helpen en om het gesprek gaande te houden. Wat nog lekkerder is bij de koffie is een Grieks dessert. De meest klassieke en herkenbare van alle Griekse desserts, baklava. Een heerlijke bite die in vele vormen en maten verkrijgbaar is een klassieke Griekse traktatie van honing- en noten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *