Groenten voor kinderen en kieskeurige eters

Laten we eerlijk zijn: groenten krijgen een slechte reputatie bij kinderen. Peuters en jonge kinderen kunnen een groente weigeren vanwege de “rare” kleur, “grove” textuur of “grappige” geur. Naarmate ze ouder worden, hebben kinderen de neiging om die kant van groenten op hun bord achter te laten. Je kunt eraan werken om de groente-inname van je kind met één maaltijd (of tussendoortje) per keer te verhogen. Dit zijn 5 groenten die je kan gebruiken, haal ze gemakkelijk en snel als prepared vegetables voor een snelle hap!

Zoete paprika’s

Er is geen twijfel dat kinderen dol zijn op snoep. Gebruik hun voorkeur voor zoetheid door ze kennis te laten maken met kindvriendelijke zoete paprika’s. Rode, oranje en gele paprika’s kunnen als snack in reepjes gesneden worden geserveerd – combineer gewoon met hummus of een andere eiwitrijke dip. Ze zijn ook een geweldige toevoeging om een ​​roerbakgerecht op te fleuren en zijn heerlijk als ze worden gebakken met milde kruiden in fajita-groenten in Mexicaanse stijl, waardoor ze een van de meest veelzijdige groenten voor kinderen zijn.

Zoete aardappelen & pompoen

Zoete aardappelen en pompoen worden nog zoeter als ze worden geroosterd, gestoomd en gebakken. Gestoomde butternutpompoen kan gemakkelijk worden gepureerd en verwerkt in een kaasachtige saus of een verwarmende soep geserveerd met een klodder Griekse yoghurt. Vergeet gebakken zoete frietjes niet – ze zijn een vinger vriendelijke kant die zelfs de meest kieskeurige eters kan aanmoedigen om een ​​hapje te nemen.

Snoeptomaten

Kleine en ronde snoeptomaten zijn super makkelijk te verwerken als tussendoortje – gewoon afspoelen en genieten! (Voor kleine eters is het misschien het beste om ze ook doormidden te snijden.) Je kunt ze ook combineren met een zwarte bonendip, die vezels en eiwitten toevoegt. Omdat snoeptomaten zuur en licht zoet zijn, spreken ze een verscheidenheid aan smaakpapillen aan.

Zoete maïs

Zetmeelrijk en zoet, maïs heeft een felgele kleur die minder angstaanjagend is dan groen, waardoor het een van de meest benaderbare groenten is voor kinderen en kieskeurige eters. Maïskolven kunnen worden gegrild, gedroogde korrels kunnen aan de lucht worden gepoft om popcorn te maken en bevroren maïs kan worden gestoomd en voor een eenvoudige kant aan rijst worden toegevoegd.

Spinazie

Begin met het gebruik van spinazie als een undercover-veggie en verwerk het in zoete lekkernijen zoals smoothies en ijslolly’s. (De groene kleur zal niet zichtbaar zijn wanneer het wordt gemengd met fruit zoals bosbessen en bramen.) Zodra je kind zich meer op zijn gemak voelt met de donkergroene kleur en milde smaak, kun je spinazie toevoegen aan sandwiches, bij salades en vegetarische sautées.


Bron: https://preparedvegetables.co.uk/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *