Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze in hun keuken zweren bij het gebruik van een pan voorzien van een speciale antiaanbaklaag. Voor dergelijke pannen geldt dat ze volgens heel wat mensen dan ook heel wat gebruiksvriendelijker zijn. De vraag is echter of dit wel ook echt het geval is. Bovendien worden er al verschillende jaren vragen gesteld bij het feit of gerechten bereiden in een dergelijke pan nu wel echt gezond is of niet. Het is mede omwille van deze reden dat de vraag naar een
pan zonder teflon door de jaren heen vrij sterk is toegenomen. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van een dergelijke pan? Dan is verder blijven lezen zeker en vast de boodschap!
Hoe schadelijk is teflon voor onze gezondheid?
Er is door de jaren heen al behoorlijk wat onderzoek gedaan naar de mogelijke schadelijke effecten van teflon. Voor deze onderzoeken geldt dat ze niet zelden enigszins afwijkende resultaten aan de dag wisten te leggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er tot op moment van schrijven nog steeds de nodige onduidelijkheid bestaat over de mogelijke schadelijke invloed van teflon op onze gezondheid. Voor heel wat mensen geldt dat ze alvast niets aan het toeval willen overlaten.
Wanneer bovenstaande eveneens geldt voor jou zal je er in de praktijk voor willen kiezen om over te gaan tot het kopen van een pan zonder teflon. Dit betekent dan uiteraard wel dat je het moet doen met een pan zonder antiaanbaklaag en dat zien velen dan weer niet helemaal zitten. Toch hoeft dit in de praktijk niet meteen grote issue te zijn, integendeel. Ook voor andere pannen zonder een dergelijke antiaanbaklaag geldt immers dat ze ontzettend gebruiksvriendelijk kunnen zijn.
Hoe handig is koken met een pan zonder teflon?
Het spreekt voor zich dat de ene pan zonder teflon de andere niet is. Het kookplezier dat je in de praktijk kan ervaren kan dan ook sterk afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de kwaliteit waar de pan over beschikt. Koken met een pan welke niet beschikt over teflon hoeft in ieder geval helemaal niet uitdagender te zijn dan koken met een pan welke wel over een dergelijke antiaanbaklaag beschikt. Van belang om rekening mee te houden is wel dat teflon er bekend om staat een vrij licht materiaal te zijn. Dit zorgt er in de praktijk helaas niet zelden voor dat er schade aan kan ontstaan door er bijvoorbeeld met een mes en vork in te werken. Hier moet je wel aandachtig voor zijn.
Een pan zonder teflon heeft een zelf gecreëerde antiaanbaklaag
Last but not least zal je kunnen vaststellen dat een pan zonder teflon op termijn haar eigen antiaanbaklaag zal creëren. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze stellen dat vooral aan het begin van de levensduur van hun nieuwe pan zonder antiaanbaklaag er de nodige uitdagingen bestaan op het gebied van schoonmaken en koken. Deze uitdagingen worden na verloop van tijd echter stelselmatig minder. Ook dit zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat zeer veel mensen toch best verbaasd zijn over de zeer interessante eigenschappen verbonden aan pannen zonder teflon.