Belangrijkste tips om rekening mee te houden bij het uitzoeken van uw keuken

Hebt u al een paar keer enkele showroom keukens bekeken, maar weet u nog steeds niet hoe u het beste uw eigen keuken zou moeten inrichten? Als eerste moet de keuken natuurlijk goed genoeg functioneren voor het bereiden en koken van uw maaltijd. Zelfs een kleine keuken, mits goed ontworpen, kan zowel beginnende thuiskok of een chef-kok met Michelin-ster een prima werkruimte bieden. De belangrijkste aspecten voor een efficiënt keukenontwerp omvatten het bieden van voldoende opslag en het zorgen voor, indien mogelijk, een aanzienlijk vrij oppervlak voor de voorbereiding van uw maaltijd. Toch wil het oog óók wat en daarom bespreken wij hieronder de 3 belangrijkste tips om rekening mee te houden bij het uitzoeken van uw keuken.

Neutrale materialen

Materialen zoals hout en natuursteen hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van duurzaamheid. Keukens zullen uiteindelijk natuurlijk de tand des tijds moeten doorstaan. Natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen zullen niet alleen lang meegaan; het zijn ook materialen die niet snel vervelen of snel uit de mode raken.

Minimaliseer

De inrichting van de keuken moet niet snel vervelen, zeiden we? Minimaliseer daarom, indien mogelijk, de kastjes of overige planken in de keuken en kies voor vlakke materialen met een strak design inclusief rechte handgrepen. Verwijder de afzuigkap boven uw kookplaat en vervang deze door een afzuigventilator.

Gebruik hiernaast dezelfde vloer in de keuken als in overige kamers in huis. Dit zal helpen om de keuken bij de rest van het huis te betrekken en het gevoel geven dat de keuken een ruimte is die het waard is om je in te begeven. Het moet niet alleen een functionele ruimte zijn, maar de rust zult u ook de beste inspiratie voor uw recepten geven!

Zo waren koelkasten met een kleur ooit het ‘it’-item, maar de trendkleur van het jaar verandert natuurlijk elke keer weer! Gebruik kleuren in de keukens door accessoires te gebruiken in plaats van in de keukenelementen zelf. Deze kunt u in de toekomst niet meer veranderen, waardoor de rust in uzelf waarschijnlijk niet zo snel meer zal terugkeren. 

Zorg voor voldoende verlichting. De 3 belangrijkste verlichtingen op een rij: 

  • Algemene verlichting. De verlichtingselementen die voor een gelijkmatig licht in de hele kamer zorgen.
  • Taakverlichting. Licht dat specifiek bedoeld is voor boven de werkoppervlakken. Dit omvat meestal de lichten boven het kookeiland of uw aanrecht.
  • Sfeerverlichting. Verlichtingselementen die zich misschien niet direct in of boven uw keukenruimte bevinden, maar die bijdragen aan de sfeer in de keuken of aangrenzende ruimtes.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *